25 mai 2009

Centrul zonal Sannicolau Mare al Ligii Dreptatii Impotriva Coruptiei si Abuzurilor din Romania-Europa







Nimeni nu este mai presus de lege!
U N I U N E A E U R O P E A N A
R O M A N I A
Organizatie neguvernamentala (ONG)
Liga Dreptatii Impotriva Coruptiei si Abuzurilor din Romania-Europa
Incheiere judecatoreasca definitiva nr.1220/09.06.2003
Centrul zonal Sannicolau Mare al L.D.I.C.A.R.-EUROPA
Incheiere judecatoreasca definitiva nr.376/23.03.2004
Certificatul persoanei juridice fara scop patrimonial nr.4/23.03.2004.
Codul fiscal (c.u.i.)=16389894;tel-0723.076.727; fax=0356.819.631
Mobil: Viasu-0723.076.727 ; LDICAR-Lugoj-(fax) 0256.350.462
Sediul - Str. Brincoveanu nr.5 – oras Sannicolau Mare-judetul Timis; -
Cod postal=305600 ; Casuta postala nr.93-Lugoj;
Centrul zonal din NV Banatului- Sannicolau Mare al Ligii Dreptatii Impotriva Coruptiei si Abuzurilor din Romania
Este persoana juridica in baza hotararii judecatoresti nr.376/23.03.2004 ,
avand 102 de membri. A devenit Centru zonal in partea de N-V a Banatului,in anul 2004
Sa constituit de catre oamenii care cred in valorile democratiei, ale legii si ale vietii avand mereu treaza credinta in Dumnezeu.
Are in compunerea sa intregul spectru demografic si social de oameni minunati care isi doresc din tot sufletul ca orasul Sannicolau Mare sa devina un oras modern European , o oaza de pace si liniste la care legea sa fie la ea acasa.
Deviza noastra: Nimeni nu e mai presus de lege - ne va da speranta sa ne indeplinim dorinta noastra de a ne integra in marea familie europeana , acolo unde ne este locul.
Cu mijloace financiare putine doar din contributia noastra din cotizatie rezistam si suntem animati sa participam cu toate fortele noastre la binele oamenilor si al orasului.
Avem aceasta credinta in DUMNEZEU si in aparatorul si ocrotitorul orasului SFANTUL MARE IERARH NICOLAE ca oamenii vor intelege ca numai respectand valorile vietii si ale istoriei multimilenare a acestei vetre strabune putem sa ne mandrim cu orasul nostru.
In perioada interbelica in oras existau peste 20 de forme asociative care au avut un rol benefic pentru oameni si oras, iar in zona de N-V a Banatului sunt cate un ONG in fiecare localitate in special pe probleme culturale. Azi in Sannicolau Mare exista doar 6 O.N.G.-uri cu activitate redusa, datorita resurselor financiare putine.
Organelor administratiei locale (consiliilor locale si primariilor) au obligatia de a coopera cu acestea conform L 215/2001 art.38 lit. x . (modificata) cu formele asociative constituite in conformitate cu O.G.26 /2000 si O.G.37/2003 si Legea 246/2005, precum si cu celelalte institutii ale statului de la nivel local, judetean si central pot coopera pentru cunoasterea realitatiilor din zona de N-V a Banatului.


Activitatea O.N.G.-urilor existente este inca necunoscuta si acestea nu-si joaca in totalitate rolul pentru care au fost create. Se impune din partea administratiilor locale sa-si indeplineasca unul din obiectivele de integrare europeana privind societatea civila ca mod de organizare si participare la luarea deciziilor de interes local si general. Sponsorizarea de catre firme se face rar, iar procentul de 2% se acorda preferential, ceea ce impune a fi incadrata intr-o legislatie mai clara.
Centrul zonal din NV Banatului -Sannicolau Mare
Are in compunerea sa juristi, profesori, medici, ofiteri, muncitori, tineri, batrani, femei, cu reprezentare din cele 13 nationalitati cat are orasul si persoane cu dizabilitati.Pe baza unor analize temeinice privind conceptia de strategie de integrare in U.E.avem in lucru elaborarea unor proiecte, programe, planuri de cooperare si parteneriate.
Centrul zonal are urmatoarea structura: presedinte, comitetul director, comisia de cenzori, comisia juridica, comisia de investigatii, comisiile de specialitate si purtatorul de cuvant.
Centrul zonal analizeaza cazurile de nedreptate suferite de membri filialei si cetateni care ni se adreseaza in scris. Monitorizam modul cum institutiile statului respecta legile tarii si cum aplica programul de integrare europeana.
Se ocupa de protectia sociala a membrilor sai si a cetatenilor cu mijloace reduse de trai, sesizeaza aspectele de coruptie , trafic de influenta, inselaciune, abuzuri, luare de mita, evaziune fiscala, folosirea banului public, consum de droguri, prostitutia si alte forme negative ce se manifesta in societate.
Organizeaza in functie de posibilitati actiuni educational-cultural-artistice, de promovare a valorilor orasului si a zonei de N-V a Banatului. Au prioritate permanent promovarea valorilor tinere si participarea lor la viata comunitara precum si grija fata de categoria cea mai defavorizata, batranii prin toate formele si mijloacele legale umanitare si sociale.
Acorda permanent asistenta pentru constituirea de forme asociative la nivelul orasului si zonei pentu ca odata societatea civila organizata sa poata participa la luarea deciziilor de interes local si general. Sustine in instantele locale si centrale cauzele proceselor in care sunt implicati membri centrului zonal.
COMPONENTA
Centrului zonal Sannicolau-Mare din NV Banatului al L.D.I.C.A.R.
Presedinte al Ligii Dreptatii Impotriva Coruptiei si Abuzurilor din Romania
Petru Antoni
Email : (ldicar.ong(at)gmail.com)

Presedinte al Centrului Zonal din N-V Banatului Sannicolau-Mare al L.D.I.C.A.R.
Viasu Dan
Email : (ldicar.sannicolaumare(at)gmail.com)
COMITETUL DIRECTOR
Vicepresedinte: Iorgachi Stefan
Secretar:Toma Ioan
Responsabil financiar: Damian Ioan
Consilieri juridici: jurist .........
Consilier : Jura Ioan
Coordonator retea internet: Dan Viasu
Comisia de investigatii: Viasu Dan,,Toma Ioan
Responsabil administrativ :Toma Ioan
Componenta membrilor Centrului zonal Sannicolau Mare

SUBFILIALE
Centrul zonal Sannicolau Mare are in compunere 5 subfiliale in loc. :
Presedinte de subfiliala Beba-Veche: Ilies Ana
Presedinte de subfiliala Gotlob: Groza Brancoveanu
Presedinte de subfiliala Lovrin: Fichel Edgar
Presedinte de subfiliala Comlosu Mare: Craciun Cristian
Presedinte de subfiliala Strasburg: Pauliuc Stela

Niciun comentariu: